Zorg-organisatie Thebe bespaart 120 uur (15 voltijd medewerkers) per dag door inzet Druppelbril oogdruppel-hulp

 

Wie is Thebe?

Thebe is een zorg-organisatie met 25 zorg-locaties en 120 wijk-verpleeg-teams. In totaal verzorgt Thebe 10.000 personen.

Het probleem bij Thebe is personeelstekort

Aldus woordvoerder de heer Van der Weide van Thebe: "Er is een personeelstekort en dat gaan we niet oplossen. En we willen dat ons hoogopgeleide personeel zoveel mogelijk wordt ingezet in de specialistische zorg." Thebe heeft al jaren gemiddeld meer dan tweehonderd vacatures en bij ouderen-zorginstelling De Wever zijn dat er nu meer dan honderd.

Wat betekent de inzet van de Druppelbril voor Thebe?

Thebe: ‘Dagelijks krijgen duizenden mensen in de regio's Tilburg en Breda oogdruppels, bijvoorbeeld na een staaroperatie of vanwege een oogziekte. Bij ouderen die oogdruppels nodig hebben, komt soms vier keer per dag een zorgverlener langs. En die behandeling duurt soms weken tot jaren.’

‘Oogdruppels kunnen ook worden toegediend door familie, kennissen of door de persoon zelf met behulp van de Druppelbril. Dit is een plastic bril met gaatjes in de glazen. Daarin kan het druppelflesje met de oogdruppels zo worden geplaatst dat het zich ruim boven het oog bevindt. Als je achterover leunt en een beetje in het flesje knijpt, kun je zelf druppelen.’

De inzet van de Druppelbril levert Thebe 120 uur per dag op (ofwel 15 medewerkers fulltime).

Thebe: ‘De organisaties hebben berekend dat de nieuwe manier van werken in onze regio dagelijks 120 uur extra specialistische zorg in de wijk oplevert. Dat zijn 15 medewerkers die fulltime andere zorg kunnen verlenen. Het gaat dan bijvoorbeeld om sondevoeding, wond-, katheter- en palliatieve zorg.

Retour au blog