ONASPORT beschikbaar vanaf 19 januari 2024 (Real-time bloedlactaat, vocht- en elektrolyten-verlies monitoren, zonder bloedprikken).

De ONASPORT sensor detecteert realtime bloedlactaat-waarde (elke 2 minuten), vochtverlies en elektrolyten-verlies (elke 20 minuten) en hartslag (elke 5 seconden).

Reeds in september en oktober 2023 deden we praktijk testen bij atleten van diverse topsport-teams en olympische federaties. Helaas leverde deze testen af en toe problemen. Ook duurde het destijds lang (soms wel 30 minuten na aanvang van de training) voordat de eerste metingen vanuit zweet in de sensor konden worden gedaan.

In november en december 2023 zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. Betrouwbaardere/hoogwaardigere hardware-onderdelen, betere bluetooth verbindingen en verbeteringen in de App. Ook is de sensor geoptimaliseerd zodat sneller metingen in zweet gedaan kunnen worden. Zo worden nu de meetgegevens reeds zichtbaar binnen 10-15 minuten na aanvang van een training.

Ook is er extra geheugen toegevoegd aan het basis-station, hierdoor worden de meetgegevens ook opgeslagen zonder dat er een telefoon in de buurt is. Zo kunnen alteten er ook voor kiezen te trainen zonder telefoon en de gegevens na de training uit te lezen. Ook kunnen de meetgegevens van trainingen/wedstrijden uit de geschiedenis nu gratis in de App worden uitgelezen, hiervoor is geen abonnement nodig.


In december is de verbeterde ONASPORT getest bij 35 verschillende atleten, zowel in diverse test-centra als tijdens reguliere trainingen. Bij alle atleten verliep de test perfect.

In januari zijn tot nu toe (15 jan 2024) ook reeds 25 atleten getest (zonder problemen) en voor de rest van januari en februari staan er nog ruim 100 testen op het programma bij diverse atleten en bij diverse sporten. Deze testen zijn bedoeld voor het optimaliseren van de algoritmes. Bij eerdere metingen was het verschil in foutmarge tussen ONASPORT (Real-time) en standaard bloed-lactaat-meters (spot-metingen met bloedprikken) nog 0,26 mM, de testen die nu worden gedaan moeten verdere verbeteringen op gaan leveren.

De testen worden uitgevoerd bij diverse onafhankelijke instituten. Hierbij zijn betrokken:

  • INEFC (nationaal instituut fysieke educatie)
  • CAR (High Performance Center)
  • Andorra Olympische committee
  • IBV (Instituut biomechanica Valencia)
  • Barca Innovation Hub

 

Voorverkoop per 19 januari 2024 begonnen!

De verbeteringen in het algoritme worden op afstand doorgevoerd naar de ONASPORT. Gebruikers blijven dus altijd de laatste updates en verbeteringen ontvangen. Het is daarom dat vanaf 19 januari 2024 de voor-verkoop van ONASPORT is begonnen. Gebruikers zijn als eerste in staat de voordelen te ontdekken.

Bestel hier het ONASPORT basis-station:

https://clearsafeproducts.com/products/onasport-real-time-monitoren-hydratatie-en-lactaat-voorkom-blessures-en-optimaliseer-trainingen

Bestel hier de ONASPORT sensoren S10:

https://clearsafeproducts.com/products/sensor-s10-inclusief-bloed-lactaat-voor-onasport-huidsensor?pr_prod_strat=collection_fallback&pr_rec_id=dba18d4f9&pr_rec_pid=8600294752597&pr_ref_pid=8357171986773&pr_seq=uniform

 

Lees hier eerst verdere informatie over ONASPORT:

https://clearsafeproducts.com/collections/vitale-lichaamsfunctie-sensoren

 

Retour au blog